Artikelen en Sites Megalieten
Een boeiend artikel over de wereldwijde megalithische monumenten.


Een fraaie site over megalieten in Engeland, Wales en Schotland van Martin J. Powell.


Artikel over het recentelijk gevonden megalithische complex van meer dan 2000 individuele stenen in de Istranca bergen van Turks Thracië.


Artikel van Aubrey Burl over Carnac “a megalithic wonderland”, waar (eens 15.000) meer dan 3.000 stenen in kilometers lange rijen staan opgesteld.


Een zeer uitgebreide site over de megalieten in (voornamelijk) Duitsland van Thomas Witzke, een van huis uit Geoloog en Mineraloog.


“Megalithic Sites of the World”
Een eveneens prachtige site met heel veel foto’s van megalieten uit de gehele wereld, gemaakt door honderden fotografen.


“The Megalithic Portal” is een zeer uitgebreide en al zeer lang bestaande site. Bijna iedere dag verschijnen nieuwe gegevens van liefhebbers uit de gehele wereld.
Er bestaat de mogelijkheid om op de hoogte gebracht te worden van de nieuwste informatie. De meeste informatie betreft de monumenten in Engeland, Wales, Schotland, Ierland, de Britse Eilanden en Bretagne.


De internationale vereniging achter de site "Megalithic Routes" heeft zich ten doel gesteld om alle megalithische monumenten in noordwest Europa toegankelijk te maken voor een breed publiek. Eén van de mogelijkheden is om de monumenten op te nemen in speciale routes. Een voorbeeld is de “Straße der Megalithkultur” in het noordwesten van Duitsland.
Er zijn op het internet heel veel artikelen die over megalithische monumenten gaan. Er is een kleine selectie gemaakt van boeiende en fraaie sites.